lördag 29 november 2008

I novembermörkret



Sitter här och lyssnar på blåsten som omväxlande susar och dånar utanför. Det har varit segt de senaste dagarna med halsont och snuva och jag känner mig fortfarande hängig.

Tänkte pigga upp mig och er med återigen en fantastisk bild av Anneli Larsson, http://www.alafoto.se/. Visst associerar den till höstskymning och kanske en kuslig deckare...? Snygg är den iallafall.

Jag har lagt ut en del nya produkter i butiken de senaste dagarna. T ex de otroligt söta tekulorna jag nämnde sist. Här kommer bilder på dem.

Ett bra julklappstips är ett paket med någon sådan här tekula, en snygg teburk och en påse te. Det uppskattas av de flesta.
Mer om andra nyheter senare.
Nu skall jag passa på att vila och läsa mer i Emma, Mias dotter - mycket spännande! Familjen är just nu på bio och ser Madagaskar.


tisdag 25 november 2008

Nu finns julprodukterna i butiken!

Hallåj alla jul-freaks!

Nu finns det nya smaker att testa hos TEFROSSA. Igår nämnde jag Rooibos Mandel & Rimfrost som är helt gudomligt. Nu finns även Julbock som smakar pepparkakor och saffran. Det är ett dekorativt presentte med vita äppelbitar, röda tomtar och gröna granar och har en stor, riktigt julig smak! En annan jättespännande blandning är White Christmas, ett vitt julte. Lyssna här: Vitt te blandat med sencha med stjärnanis, kanel, plommon, yoghurtbitar och julkryddor. Måste upplevas!!

Dessutom har jag två jättesnygga teburkar med julmotiv som passar att stoppa julte i och ge bort som julgåva.
Fick även de absolut sötaste tesilarna idag. Mer om dessa senare när jag hunnit fotografera dem...
Nu skall jag gå och kurera en begynnande förkylnings, usch. En kanna grönt te är självskrivet.




måndag 24 november 2008

Hej mitt vinterland!


Så var det måndag igen. Och vilken vinter man vaknar upp till! Nästan full snöstorm. Det har varit en skön helg för barnen med mycket rullande i snön. Så skönt att dottern måste vara hemma och kurera sig idag...


När jag satt här och segade så ringde det på dörren och in kom en kartong nya teer! Julafton! Då kunde jag ju inte hålla mig utan var tvungen att testa ett av dom direkt. Nu har jag en rykande kopp Rooibos Rimfrost & Mandel framför mig. Jag säger bara WOW! Det är en "smakgnistrande" blandnign av pistage, mandel och pepparkakor, mmmm - riktigt härligt och stämningsfullt! Jag kommer lägga in de nya teerna i butiken så fort jag hinner, förhoppningsvis idag. Så välkommen att kika in.


Tävlingen om julteer har ju visat sig vara en stor succé! Missa inte att tävla du med. Gå in här: http://tefrossa.blogspot.com/2008/11/tvla-om-julteer.html eller scrolla nedåt.

Ha en fortsatt skön måndag och ta det lugnt i trafiken!






söndag 23 november 2008

Webbutiken fungerar nu!

Problemen att handla på www.tefrossa.se verkar vara lösta nu, förhoppningsvis för gott! Dyker det upp problem igen får Ni hemskt gärna påpeka det till mig så jag kan åtgärda det.

Tack för Ert tålamod!

PROBLEM MED WEBBUTIKEN!

Tyvärr har det noterats en massa problem med webbutiken www.tefrossa.se idag söndag. Jag har kontaktat webbansvarig och hoppas att det löser sig snarast! Snälla ni som vill handla, ge inte upp! Kontakta mig gärna ifall problemen kvarstår så kan vi lösa det manuellt.

lena@tefrossa.se

Ha en fortsatt skön vintersöndag!

fredag 21 november 2008

TÄVLA OM JULTEER!




Good Morning Tea Lovers (och alla ni andra...)!


Idag tänkte jag sparka igång TEFROSSAs första egna tävling! Och eftersom vi närmar oss advent så vad passar bättre än möjligheten att kunna vinna två påsar med TEFROSSAS bästa julteer? En påse Lussete med saffran, apelsin och sandelträ och en påse Glöggte med kanel, nejlikor och kardemumma samt smaksatt med glögg! Härliga teer som lyser upp i vintermörkret bägge två.

Hur man tävlar? Enkelt: skriv några rader samt länka till tävlingen och butiken i din egen blogg och lämna en kommentar om vilket ditt favoritte är eller vad du skulle vilja att TEFROSSA skall sälja. Har du ingen egen blogg är du välkommen ändå - du tipsar istället minst tre vänner om tävlingen och lämnar en kommentar. Tävlingen pågår t o m söndagen den 7 december.
Lycka till nu och sprid ryktet om tävlingen!

torsdag 20 november 2008

En bok om te...


Hoppas allt är väl med er, kära läsare!

Här har en ny dag randats, idag med SOL! Det blir en tur i skogen idag.

Jag säljer ju en utomordentlig bok om te i TEFROSSA. Den heter "Med smak av te" och är skriven av bl a min gamle skrivarkurslärare, den fantastiske Jan Sigurd! Jan Sigurd är en konstnär av stora mått. Förutom att kunna trolla med pennan så är han även en ypperlig jazzmusiker. Den fina teboken innehåller det mesta man vill veta om te och även många trevliga inslag av kåserier, t ex hur man njuter en kopp te i London, på Londonbornas vis. Mycket snygga bilder finns och även en hel del spännande recept där te antingen ingår som ingrediens eller att man kan avnjuta anrättningen till en kopp te! Det här är en fin "coffee-table book" som passar perfekt som t ex julklapp till en vän, förälder eller kanske dig själv!


onsdag 19 november 2008

Tips om en tävling...

...om fina presentartiklar finns hos Vitt Hus med Vita Knutar:


http://vitthusmedvitaknutar.blogspot.com/2008/11/utlottning.html


För övrigt en jättefin blogg!


Nu skall jag packa en massa presentteer och komma ikapp mig med
bokföringen (suck).


Glöm inte att njuta teet idag, hörni!

måndag 17 november 2008

Presenttips från TEFROSSA!

God Måndagsmorgon!


Nu sitter jag här igen med min tekopp. Idag är det Lussete. Jag har enbart druckit Lussete hela helgen faktiskt. Det är ett sånt te som iallafall jag blir helt "hooked" på varje jul. Det har en helt fantastisk smak och arom av saffran, apelsin och sandelträ! Måste bara testas!

Jag tänkte skriva litet om några nya produkter som jag fick in i förra veckan som är perfekta presenter till den som "har allt". De är en kollektion exklusiva teer som kommer i en fin förpackning gjord av bambu, ett mycket miljövänligt material. Om ni gillar t ex Kusmi-te så är det här kanske något för er. Teerna heter Teasy Exklusive och kommer från Johan & Nyström. Det är te för finsmakaren, utvalt av det allra bästa teerna. Här hittar ni dessa teer:


Såhär beskrivs ett av teerna, Fujian Milky Oolong:


Milky Oolong kommer från den kinesiska provinsen Fujian och har en unik smak som påminner om vanilj, karamell och kokosnöt. Teet framställs genom att de yttersta bladen och knoppen av teplantan plockas. Efter att bladen har mjuknat i luftkonditionerade rum, ångas och rullas de upp till tio gånger innan torkning och sortering. Den unika och sött tilltalande karaktären kommer från att teet ångas över varma mjölkbad.

Jag kan verkligen garantera att det här teet har en fantastisk smak som påminner om kola och vanilj, och detta på helt naturliga grunder! Inga tillsatser har gjorts utan smaken har uppkommit i och med ångningen över mjölkbad.
Det finns även två andra minst lika fantastiska teer i denna kollektion, kolla in dem på www.tefrossa.se. Garanterat en uppskattad och litet ovanlig present!
Ha en fortsatt härlig dag i solskenet!






fredag 14 november 2008

Nu finns det julteer i butiken!

God morgon alla tedrickare!


Nu har redan julteerna kommit, de dök upp igår kväll. Jag har jobbat för att snabbt få in dem i webbutiken, så nu kan ni botanisera bland t ex Glöggte, Röda Mulen Rooibos och Lussete (fler julteer kommer nästa vecka). Kika in här:




Har just avnjutit min favorit: Lussete, ett härligt svart med förförisk doft av saffran! Guld att dricka till en lussebulle.


Dessa teer är inte dumma att ge bort när man går på alla glöggpartyn och advensfika som snart börjar dyka upp...


torsdag 13 november 2008

TEFROSSA är back in business!




Hello Tea Lovers!




Efter en underbar semester på Cypern har jag nu tagit farväl av solen och värmen och återvänt till mörkret. Ganska kul ändå för jag får ju syssla med det jag gillar, nämligen alla härliga teer!




Nu börjar förberedelserna inför julen, så jag har beställt ett par speciella julteer idag. Jag skriver mer om dem när de har kommit.




Hoppas ni har hållit ut och kommer tillbaka till min butik och blogg trots att det varit tyst här ett tag.




Det jag kommer att arbeta med de närmsta dagarna är några demokorgar som kan ställas ut på olika arbetsplatser för att visa vårt sortiment av teer och tillbehör. Kanske just du skulle vilja ha några demokorgar utställda under några dagar hos ditt företag? Det kan ordnas, åtminstone om du håller till i södra delen av Stockholm. Hör av dig isåfall: info@tefrossa.se




Vi hörs snart igen, och kom ihåg: Drick mycket te i höstmörkret.