måndag 31 januari 2011

* La Choc d'Azur *

Så blev alltså namnet på TEFROSSAS nya alldeles egna rooibosblandning! Ett genialiskt namn tycker jag.
En omskrivning på La Côte d'Azur (Azurkusten, dvs Franska Rivieran)...
La (lavendel) Choc (choklad) d'Azur (blå, dvs blåbär)
Jag tackar vinnaren, Anette Kristoffersson, för hjälpen med namnet! Mycket bra tänkt!
Vinsten kommer på posten till dig.
För teet dök nämligen upp här hemma idag tillsammans med ett flertal andra te-nyheter. Och teet håller vad det lovar, tycker jag verkligen. Jag får en klar medelhavskänsla när jag dricker det. "Toppnoten" är lavendel, sen följer choklad och blåbär efter ett litet tag. Härligt och värmande!
*
Ett stort tack till alla er andra som deltog och brainstormade om namn. Många bra namnförslag kom fram och om jag får så kanske jag använder några av namnen på andra teer framöver.
*
Önskar er alla en lavendeldoftande eftermiddag... mmmm.....

fredag 28 januari 2011

*XOXO* Hugs 'n' Kisses

Rykande färskt nytt te lagom till Alla Hjärtans Dag med det passande namnet XOXO! Ett underbart gott te för alla romantiska själar som smakar av tranbär, jordgubbe, blåbär, grädde och champagne!
*
Solen lyser på oss i huvudstaden idag och nu skall jag snart iväg och hämta en massa nya snygga teburkar. Snart får ni se hur de ser ut.
*
Jag påminner litet om de båda tävlingar som jag har på gång:

*

Trevlig helg!


lördag 22 januari 2011

Nu behöver jag hjälp igen! TÄVLING!!

Tidigt i morse låg jag, min vana trogen, vaken och då kommer de riktigt viktiga, avgörande tankarna krypande! Vad som ockuperade denna gång var VAD jag skall döpa min nya teblandning till, som jag håller på att skapa? Jag tycker inte jag lyckades komma med några snilleblixtar direkt, i form av namn för detta nya te. Då kom jag att tänka på vad bra det blev för länge sen, när jag bad om hjälp av er bloggläsare med ett namn på ett grönt te. Namnet blev, som bekant för en del, Afrodi-te! Ett fantastiskt namn på ett fantastiskt te. Så varför ändra på ett vinnande koncept. Jag vädjar till er alla därute i stugorna att klura och grunna ett tag.
Min nya teblandning denna gång består huvudsakligen av:
Rooibos
Blåbär
Choklad
Lavendel
Vad säger man om en sådan blandning? Min tanke när jag skapade den var att den skulle förflytta en till södra Frankrike, rivieran, Provence eller möjligen franska alperna, de trakterna nånstans... En fläkt av Medelhavet kanske...
'
Jag tror detta räcker som inspiration.
Vad ni behöver göra är att bidra med ett eller flera förslag på namn till detta rooibos-te. Den som utser det bästa namnet (enligt mitt envåldiga bedömande) vinner 200 gr av detta te!
'
Ni får hemskt gärna länka till tävlingen på er sida också, det ger ett plus i kanten.
Ni har t o m den 30 januari på er att grunna. Den 31 januari publiceras vinnare här.
LYCKA TILL NU!!!
När jag ändå har er uppmärksamhet, hihi... Har ni märkt att det går utmärkt att betala med faktura hos TEFROSSA? Detta är nytt för i år och vi har anlitat Klarna för denna tjänst.





måndag 17 januari 2011

Det här var jobbigt...


... att byta webbutik men nu så skall de flesta jobbigheterna vara avklarade hoppas jag, och sidan skall fungera någorlunda normalt. Så alla är hjärtligt välkomna åter till min nya butik! Jag kommer finslipa ytterligare på den, så den är på intet sätt helt färdig. Men alla produkter skall gå att beställa nu.
'
Man blir förundrad över vissa personer. Flera av er som är kunder fick säkert ett nyhetsbrev från mig i går med litet info om inloggning på nya hemsidan. Alla är tydligen inte intresserade av detta, vilket jag fullkomligt förstår, men att lägga ner så mycket tid och kraft... En man har nämligen svarat mycket detaljerat vad brydd och besvärad han blev av detta mail. Han vet inte hur han skall ställa sig till att jag ber om förståelse för besvären etc etc. Jag har helt enkelt stört hans världsordning med detta mail! Jösses, Get a life! säger jag bara.
'
Just nu pågår en utlottning på vår sida på Facebook. Där kan man, om man tipsar sina vänner, vara med om utlottning av flera presentkort hos TEFROSSA. Missa inte detta! Jag tänkte att vi skulle växa till åtminstone 500 följare på FB.
'
I veckan är det FORMEX-mässan, inköpsmässa för oss detaljister. Jag har ännu inte bestämt ifall jag har tid att gå dit, vi får se. Det är bokslutstider för mig nu. Jag har ändå några nyheter i rockärmen för er kunder... på ingång. Skall lägga en beställning strax.
'
Det var det för idag. Kanske kan vi få se en skymt av solen den grå måndag.

fredag 14 januari 2011


*** Breaking News! ***

NYTT ÅR - NY BUTIK!!

TEFROSSA byter "kostym"

Under det kommande dygnet byter vi webbutiksleverantör. Vad innebär detta för Er kunder? Inte så mycket, förutom vissa smärre störningar det närmsta dygnet. Vissa produkter kanske inte går att beställa idag, men butiken skall vara färdig senast i morgon lördag.
'
Varför gör vi detta? Jo, för att erbjuda Er en ännu bättre (även något snyggare!) butik! T ex kommer Ni kunna handla mot faktura (med Klarna) i och med detta, vilket varit efterlängtat.
'
Vi ber om överseende för eventuella störningar under dagen och gör allt för att rätta till dem så snart vi kan. Om ni har problem, pröva att återkomma senare eller maila oss på info(a)tefrossa.se.
'
Väl mött i nya butiken!

tisdag 11 januari 2011

På Andra Sidan


Nu befinner vi ju oss på andra sidan årsskiftet, i ett nytt decennium till och med. När man sedan åker norrut till denna miljö, känns detta ännu mer påtagligt känner jag. Detta är verkligen JANUARI. Polarkyla, polarmörker, polarnatt.


Bilderna är från Vemdalen. Har nog aldrig upplevt så korta dagar förut. Litet konstig känsla och väldigt svårt att masa sig ut och åka skidor när det fortfarande är mörkt fast klockan är över 9 på morgonen. Sen börjar skymningen falla redan vid 14 på eftermiddagen. Det blir låååånga after-ski!


Väl hemma i fjollträsk möttes vi av våren! Dream about it, men nästan i allafall. Kontrasten var märkbar. Milda vindar, plusgrader och takdropp! Faktiskt litet sol också. Härligt, bring it on!
*
Apropå andra sidan... Varför inte ta reda på vad som finns på Andra Sidan...? Kanske något väldigt annorlunda...?

God Fortsättning till Er alla!
*
Steam rises from a cup of tea
and we are wrapped in history,
inhaling ancient times and lands,
comfort of ages in our hands.
-Faith Greenbowl

måndag 3 januari 2011

Grattis till Vinnarna!


Tack till alla deltagare som ville vara med i utlottningen och särskilt tack till alla som blivit följare av bloggen eller på FB! Vi nådde inte 100 deltagare denna gång, men kanske nästa...
Dags att presentera vinnarna:
TA
'
DA
'
DA
'
  • Doftljuset går till Britt (utan blogg)!
  • Valfri presentförpackning av te går till Nanna (utan blogg)!
  • Tröstpris valfritt te 100 gram går till Liselotte med bloggen Liselottes blogg

'

Jag kontaktar er alla per mail omgående!

'

Till er andra: Stort tack, återigen och väl mött i bloggen och nya tävlingar framöver!

'

Jag passar på att tipsa om att jag lagt in en del nya teer de senaste dagarna, bl a Mojito, svart te och Månskensblandning, ett oolongte med kanderad mandel och honungspollen... Kolla in nyheterna här!